Conteaza cel mai mult, atunci cand doresti sa-ti faci un site sau sa ti-l imbunatatesti, sa-ti maresti vanzarile fapt ce duce la intelegerea cat mai buna a comportamentului unui vizitator pe site. Mai exact ce informatii - poze - prezentari video trebuie sa ii dai si unde sa-ti pozitionezi restul informatiilor mai putin importante.
Headlineurile trebuie sa fie cat mai clare si la subiect, pentru a-l atrage pe vizitator si a-l face interesat de scopul pe care il ai cu site-ul. Trebuie sa ai grija unde pozitionezi linkurile externe, pentru ca, daca le pui in campul lui vizual, atunci el o sa fie tentat sa acceseze pagina respectiva si astfel tu il vei pierde. Tocmai de aceea, nu e recomandat ca pe site-urile in care tu vinzi produse, sau oferi servicii sa nu pui linkuri catre alte site-uri concurente ( motivul pentru care ai face asta ar fi pentru link excange, sau banner/link platit )
Textele din site sa fie fara prea multe detalii si cel mai important sa fie corect scrise gramatical ( mai ales daca scrii pentru utilizatori straini, trebuie sa ai mare grija ). Se recomanda, pentru o viziune mai clara asupra a ce vrei sa vinzi, sa pui si imagini / video-uri cat mai expresive.
Pentru o incredere mai mare a utilizatoului in tine, e bine sa pui si o sectiune de testimoniale, in care, clientii care au intrat in contact cu tine sa spuna cum a decurs colaborarea ( normal, pui si tu clientii multumiti ).
Datele de contact, de recomandat in header, pentru a te gasi usor sa nu fie nevoie de mai multe clickuri pentru a te contacta in caz de anumite nelamuriri.
Si nu in ultimul rand, cel mai important aspect, este butonul call to action, prin care utilizatorul sa actioneze si sa cumpere produsul (daca vinzi ceva), sau sa te poata contacta (daca vinzi servicii)!
Incearca sa nu faci site-uri doar pentru ca sunt la moda si ca este bine sa fii prezent pe net, trebuie sa fii cat mai atent la cerintele potentialilor clienti, sa vorbesti cu ei sa afli ce probleme au intampinat atunci cand ti-au accesat site-ul, sau ce ar mai putea fi imbunatatit (legat de design, mod de lucru, etc)!
Pentru un exemplu a cum ar trebui sa arate un landing page, puteti citi articolul The anatomy of a perfect landing page