Cand am timp, scriu si pe blog

 

Asa cum zice se intelege din titlu, timpul este destul de scurt pentru mine si este destul de dificil pentru mine sa profesez ca si programator si web designer, avand destul de multe de invatat, dar, atunci cand am timp, incerc sa postez tutorials web design, probleme in programare sau design, problemele de optimizare pentru motoarele de cautare, etc.

Sper sa va fiu de folos cu informatiile pe care le stiu atat din  programare cat si cele din design si as fi multumit daca va pot fi de folos.


 
16 Feb 2011
0 com
Valabilitate domenii
Scriu acest scurt articol pentru cei interesati in a afla valabilitatea unui domeniu, cat si a altor informatii, cum ar fi date de contact ale detinatorului, date de contact ale celui care a inregistrat domeniul, domeniul de activitate (descrieri - keyworduri luate din meta-ul site-ului), numarul schimbarilor de dns-uri, etc. Pentru toate astea, accesati site-ul: http://whois.domaintools.com
 
26 Ian 2011
0 com
Redirect 301 de la url fara www la url cu www
Inainte sa lansezi un site pe net, pe langa multe alte reguli de optimizare , trebuie sa tii cont sa pui un redirect 301 in htaccess, care sa redirectioneze site-ul de la http://siteulmeu.ro la http://www.siteulmeu.ro. Altfel, google o sa considere 2 pagini asemanatoare, fapt ce duce la duplicat content. Redirect ...
 
20 Dec 2010
0 com
Link buiding - blog post
O ideea de a-ti mari numarul de linkuri care vin catre tine ar fi sa postezi pe cat mai multe bloguri, in care sa-ti pui si linkul catre site-ul tau si la care sa verifici si daca nu au tagul rel="nofollow". O lista utila cu astfel de bloguri / forumuri ar fi cea postata de nic, http://forum.seopedia.ro/link-building/4816-lista-de-bloguri-care-au-do-follow-la-commenturi.html Spor la treaba...ca e de munca :)
 
14 Dec 2010
0 com
Anatomia unui landing page si cum sa maresti rata de conversie
Conteaza cel mai mult, atunci cand doresti sa-ti faci un site sau sa ti-l imbunatatesti, sa-ti maresti vanzarile  fapt ce duce la intelegerea cat mai buna a comportamentului unui vizitator pe site. Mai exact ce informatii - poze - prezentari video trebuie sa ii dai si unde sa-ti pozitionezi restul informatiilor mai putin importante. ...
 
16 Noi 2010
0 com
Script de rating
De curand, mi-a trebuit sa implementez un script de rating pentru un site ce vinde produse Husqvarna. Pentru asta a trebuit sa caut un script, care sa se implementeze usor, care sa utilizez php - mysql - ajax, si l-am gasit pe cel de la  masugadesign, Unobtrusive AJAX Star Rating Bar. E ok ca inregistreaza voturile pe baza de ip, l-am implementat in cateva minute, si este usor de modificat (a trebuit ca scripturile ce se includ sa le mut in alt director ). Exista un fisier in care iti explica unde sunt modificarile ce trebuie sa le faci pentru a implementa scriptul, iar pentru nelamuriri, poti intreba pe site-ul lor.
 
30 Sep 2010
3 com
Optimizare site, pe care o poate face si clientul
Inainte de a incepe lucrul la un proiect, discut cu un client legat de specificatiile lui, clarificand tot ce este de facut, notand totul intr-un brief pe baza caruia pot lucra. ( intotdeauna am fost atent ca totul sa fie cat mai clar, pentru a nu se lasa loc la interpretari, care la un moment dat ar duce la discutii in contradictoriu). ...
 
02 Aug 2009
0 com
Procentul de vizitare pentru un anumit keyword
Fusesem pe la sfarsitul lui 2008 la o prezentare facuta de epayment in care un trainer ne-a arata un grafic cu distributia clickurilor in rezultatelor de cautare. Mai exact, daca cineva cauta dupa un cuvant anume (nu conteaza care), aproximativ 60% intra pe primul link, 13% pe al 2-lea, 10% pe al 3-lea... si ne arata clar ca daca nici macar nu esti pe prima pagina, atunci e de rau. Statistica exacta este: Numarul 1 - 58.36% Numarul 2 - 13.45% Numarul 3 - 9.82% Numarul 4 - 4.00% Numarul 5 - 4.73% Numarul 6 - 3.27% Numarul 7 - 0.36% Numarul 8 - 2.91% Numarul 9 - 1.45% Numarul 10 - 2.55%   Deci, ca sa facem un calcul simplu, daca pentru un keyword, pe zi se fac 1000 cautari, iar tu la el iesi pe locul 10, inseamna ca iti vin 25.5 vizite...destul de putin. Eu unul sunt obistnuit ca atunci cand caut ceva, cu siguranta toate paginile de pe prima pagina sunt deschise...si daca nu gasesc..si urmatoarele 3-4 pagini..sper sa faca cat mai multi asa...pana ma gasesc si pe mine la cat mai multe keyword-uri :))
 
30 Mai 2009
0 com
Nu se mai poate, tb sa mai fac si SEO
Am inceput sa primesc mai nou, multe oferte avantajoase in legatura cu promovarea anumitor site-uri prin sistemul de afiliere. Mai exact, sa le vand produse si sa castig comision, care bineinteles, fara sa incerc, imi dau seama ca nu sunt rentabile. Si explic si de ce. Primesc o oferta de genul, pentru un site pe care il administrez, sa ii vand produsele ( nu dau nume, nu spun ce anume sa vand ca nu asta conteaza ), si imi spune ca pot castiga chiar sute de euro daca ma afiliez. Si ii intorc oferta astfel: "nu vreau sute de euro, da-mi 50 de euro pentru un loc de banner din cele disponibile pe site pe care ti-l alegi tu, si hai sa batem palma". Bineinteles ca vine cu tot felul de scuze, din care sa intelege clar ca nu ii convine pentru ca nu si-ar recupera acesti bani, si cu siguranta acele sute de euro pe care spune ca le-as putea castiga sunt doar praf in ochi. Dar sunt curios ce zic altii care fac asa ceva. Va salut!
 
10 Apr 2009
2 com
Scaderi de pagerank / trafic?
De ceva timp...aproximativ 3 saptamani, mi-a scazut traficu la site destul de mult...cam 20 % media..si nu intelegeam de ce. Pagerankul a scazut cu cate 1 punct la majoritatea si nu mergeau lucrurile deloc spre bine pana m-am prins ca am un virus in site, mai exact un iframe care era introdus in site ( nu prea inteleg logica lor, dar trebuie sa fie una ).  Asa ca de acum incolo e invatatura de minte: sa verific periodic site-ul de acesti virusi. Oricum saptamanal fac backup la bazele de date..o sa includ si acest task :) Bafta!
Categorii Arhiva
Nu se mai poate, tb sa mai fac si SEOAdaugat pe 30 Mai 2009

Optimizare site, pe care o poate face si clientulAdaugat pe 30 Septembrie 2010

Scaderi de pagerank / trafic?Adaugat pe 10 Aprilie 2009

Sunete pentru butoaneAdaugat pe 24 Februarie 2011

Despre referinte in phpAdaugat pe 20 Martie 2014

Azi, 29 martie 2010 am relansat site-ul!Adaugat pe 29 Martie 2010

Valabilitate domeniiAdaugat pe 16 Februarie 2011

Composer - packet managerAdaugat pe 01 Martie 2016

Convertire CDR in PhotoshopAdaugat pe 26 Ianuarie 2011

Smooth Navigational Menu - meniu pe mai multe niveleAdaugat pe 07 Decembrie 2012